Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (2024)

De Hannibal Lecter-franchise is een Amerikaanse mediafranchise gebaseerd op het titulaire personage Hannibal Lecter. Het karakter van Hannibal zit ingebakken in de populaire cultuur. Hij is een briljante, kannibalistische seriemoordenaar wiens hulp routinematig wordt ingeroepen door wetshandhavers om andere criminelen te helpen vangen. Heb je zin in een filmmarathon? Dan, kijken naar de Hannibal films op volgorde is de beste manier om te gaan!


Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (1)

De hoofdpersoon is ontstaan ​​uit een reeks romans van Thomas Harris. Zijn eerste optreden was in 1981 in het boek rode draak . Sindsdien is hij een blijvend icoon en is hij uitgegroeid tot film en televisie. Om de gebeurtenissen van de films te volgen, wil je misschien de volgorde weten van: Hannibal films.


Hoeveel Hannibal films zijn er met Anthony Hopkins? Hoewel het personage gedenkwaardig is gezien hoe populair hij is, is de acteur die de rol speelde ook behoorlijk beroemd. Anthony Hopkins speelde Lecter in drie films: Hannibal, Lammeren, Rode Draak .

Lees ook Vinland Saga seizoen 2 officiële releasedatum, trailer en laatste updates

Wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken?

Wil je weten in welke volgorde je de Hannibal films? Interessant, niet allemaal Hannibal films en tv-programma's zijn met elkaar verbonden. Je zou ervoor kunnen kiezen om de verfilmingen te bekijken zonder de tv-series op te nemen. Als je wilt kijken de enge Hannibal films in chronologische volgorde, deze lijst heeft u gedekt:

1. Hannibal Rising (2007)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (2)

Hannibal Rising is een prequel op de rest van de films die zich afspelen in 1944. Lecter en zijn jongere zus Mischa zijn de enige overlevenden van een explosie waarbij hun ouders omkwamen. Litouwse soldaten bestormen en plunderen het huisje op zoek naar voedsel. Omdat ze er geen vinden, kannibaliseren ze zijn zus.

Lecter gaat bij zijn tante in Parijs wonen. Zijn eerste moord is een plaatselijke slager die zijn tante beledigt, maar hij wordt niet verdacht. Hannibal reist later terug naar huis en doodt de bemanningsleden die zijn zus één voor één hebben vermoord. De film eindigt met hem die het laatste groepslid vermoordt en vervolgens naar Amerika vertrekt.


Lees ook lijst met The Boys-personages: echte namen, carrière, laatste foto's en laatste updates

Hoewel deze film later werd uitgebracht dan de eerste films, is het een prequel die Hannibal een achtergrondverhaal geeft over hoe hij zijn schrikbewind begon. Je moet zeker kijk het eerst .


2. Mensenjager (1986)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (3)

mensenjager volgt Will Graham, een gepensioneerde van de FBI die werd aangevallen door de seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecktor (de naam is anders gespeld) en een zenuwinzinking kreeg. Zijn superieur schakelde hem in om een ​​andere seriemoordenaar te onderzoeken die bekend staat als de Tandenfee. Aangezien Lecktor een voormalig psychiater is, raadpleegt Graham hem.

Na een langdurig onderzoek vindt Graham de connectie tussen de slachtoffers van de seriemoordenaar en weet hem te stoppen. Graham keert dan terug naar huis om permanent met pensioen te gaan. Tot kijk op volgorde , dit zou je tweede stop moeten zijn. Hoewel de meeste mensen het eerst kijken.


3. Rode Draak - (2002)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (4)

Doet rode draak kom voor Hannibal ? Hoewel rode draak werd vrijgelaten na Hannibal , chronologisch gesproken, komt het voor Hannibal. De film volgt hetzelfde plot als de mensenjager , met verschillende versieringen. De film begint met FBI-agent Will Graham die forensisch psychiater Hannibal Lecter raadpleegt voor een moordzaak.

Lees ook Tim Burton-personages: 15 van de beste personages in Tim Burton-films

De film volgt dan de verhaallijn van de Tandenfee. De Tandenfee slaagt er echter in om het huis van Graham te infiltreren en uiteindelijk zijn zoon te gijzelen. De twee raken uiteindelijk verwikkeld in een vuurgevecht dat eindigt wanneer Grahams vrouw Dolarhyde vermoordt.


Als onderdeel van klassieke trilogie die werd gespeeld door Anthony Hopkins, is dit een van de meest bekeken films in de serie.

4. De stilte van de lammeren - (1991)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (5)

Wanneer mensen de term Hannibal Lecter-film horen, hebben ze deze film in gedachten. Het was de eerste Lecter-film die viraal ging en het is de belangrijkste reden waarom het titulaire personage zo'n cultstatus heeft. Aan het kijken De stilte van de lammeren films op volgorde zorgt voor een geweldige kijkervaring. De verhaallijn begint waar de mensenjager gestopt.

Jack Crawford geeft Clarice Starling de opdracht om Hannibal Lecter, de beroemde seriemoordenaar, te interviewen. Hoewel de voormalige psychiater is opgesloten, gelooft de FBI dat hij waardevol inzicht kan verschaffen in hun zaak tegen een andere seriemoordenaar, 'Buffalo Bill'.

Lees ook Home Alone-citaten: 26 leuke en gedenkwaardige citaten uit de drie decennia oude film

Wanneer Buffalo Bill iemand ontvoert, stemt Lecter ermee in om te helpen in ruil voor Starlings persoonlijke informatie. Starling gaat akkoord en slaagt erin de seriemoordenaar te vangen en neer te schieten. Uiteindelijk ontsnapt Lecter uit de gevangenis en verdwijnt.

5. Clarice – (2021)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (6)

Clarice speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van De stilte van de lammeren, hoewel het een van de Hannibal-films is die jaren later is gemaakt. FBI-agent Clarice Starling krijgt een opdracht van het Violent Criminal Apprehension Program (VICAP) om te helpen bij het onderzoek naar verschillende seriemoorden.

Helaas wordt Starling gevangengenomen en onderworpen door een gestoorde arts die haar tijdens het onderzoek verdooft met medicijnen. Nadat ze door de FBI is gered, ontploft ze bij een andere agent en geeft ze haar badge en haar pistool in.

Wanneer het onderzoek met succes is afgerond, wordt ze hersteld, maar krijgt ze verplicht verlof om te herstellen van de traumatische gebeurtenissen die ze in de film doormaakt.

Lees ook

Forkboyz cast en personages: volledige namen en foto's

6. Hannibal – (2001)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (7)

Mason Verger, een rijke pedofiel, is van plan om Hannibal Lecter, die hem pijn heeft gedaan, te wreken. Ondertussen stort de carrière van FBI-agent Clarice Starling in elkaar nadat ze de schuld krijgt van een mislukte drugsaanval. Dus werkt Mason samen met een corrupte agent van het ministerie van Justitie, Paul Krendler, om Starling te gebruiken om Lecter naar buiten te lokken.

Lecter wordt gevangengenomen door de mannen van Verger, die van plan zijn de psychiater te voeren aan zijn ras van wilde zwijnen. Starling heeft een moment van geweten en besluit Lecter te redden. Helaas wordt ze daarbij neergeschoten door een bewaker. Daarna voert de assistent van Verger zijn baas aan de zwijnen in plaats van aan Lecter.

In een wanhopige poging slaagt Starling erin haar handen aan die van Lecter te boeien terwijl hij zijn liefde voor haar belijdt en hem in de val laat lopen. Wanneer hij de sirenes hoort, heft Lecter een hakmes op en staat op het punt haar hand af te hakken om te ontsnappen. Later wordt Starling gezien met haar hand intact, en Lecter wordt gezien op een vlucht met zijn verbonden arm in een mitella.

Lees ook If Loving You Is Wrong cast: volledige namen en foto's

Is rode draak een vervolg op Hannibal ? Nee, hoewel rode draak een jaar na Hannibal werd uitgebracht, zit er een aanzienlijk tijdsverschil tussen de gebeurtenissen van de twee films.

7. Hannibal TV-serie – (2013 tot 2015)

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (8)

In de Hannibal TV series , wijdt Jack Crawford Will Graham in bij de Behavioural Science Unit om een ​​zaak te onderzoeken waarbij universiteitsmeisjes vermist werden. Hij vraagt ​​Hannibal Lecter, een briljante psychiater die ook een kannibalistische seriemoordenaar is, om te helpen bij het onderzoek. Samen gaan ze op jacht naar de moordenaar.

De show beslaat verschillende seizoenen, die allemaal verschillende delen van het verhaal van Lecter behandelen, waarvan sommige in de genoemde films worden behandeld. Je kunt ervoor kiezen om de show als een vervolg op de films of als stand-alone te bekijken.

Kijken naar Hannibal films op volgorde is een geweldige ervaring, of je de films nu eerder hebt gezien of niet. Aangezien de films zijn uitgebracht zonder rekening te houden met de chronologische stroom, is het aan jou om te weten in welke volgorde je ze wilt bekijken. Deze lijst zorgt ervoor dat u de best mogelijke kijkervaring krijgt.

Lees ook Lijst met animatiefilms uit 2019 waar je naar uit moet kijken

Yen.com.gh heeft onlangs een gids gepubliceerd over het bekijken van de Een stuk films in volgorde. Een stuk is een van de langstlopende en meest populaire anime-series aller tijden.

De show heeft meer dan 900 afleveringen uitgezonden en is tot op de dag van vandaag in de lucht. Aan het kijken Een stuk films en tv-series in volgorde van release is een van de gemakkelijkste manieren om de film te omzeilen.

Hannibal-films in volgorde: wat is de beste volgorde om Hannibal Lecter-films te bekijken? - FEITEN EN LIFEHACKS (2024)
Top Articles
Stonehenge Altar Stone came from Scotland, not Wales
hebis-Verbundkatalog - help/search
Kmart near me - Perth, WA
Artem The Gambler
Bashas Elearning
Danatar Gym
Farmers Branch Isd Calendar
Cinepacks.store
Caresha Please Discount Code
Summoners War Update Notes
Sams Early Hours
7 Low-Carb Foods That Fill You Up - Keto Tips
Conan Exiles Colored Crystal
Q Management Inc
Skyward Login Jennings County
Craigslist Lakeville Ma
Big Lots Weekly Advertisem*nt
Craigslist Personals Jonesboro
Puretalkusa.com/Amac
At&T Outage Today 2022 Map
Ecampus Scps Login
Klsports Complex Belmont Photos
Temu Seat Covers
Is Poke Healthy? Benefits, Risks, and Tips
Trinket Of Advanced Weaponry
Possum Exam Fallout 76
Busted! 29 New Arrests in Portsmouth, Ohio – 03/27/22 Scioto County Mugshots
Verizon TV and Internet Packages
Bozjan Platinum Coins
Smartfind Express Henrico
How to Get Into UCLA: Admissions Stats + Tips
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
Publictributes
Miracle Shoes Ff6
Craigs List Hartford
Jamesbonchai
Academic Calendar / Academics / Home
Rs3 Nature Spirit Quick Guide
Toomics - Die unendliche Welt der Comics online
Sechrest Davis Funeral Home High Point Nc
Craigslist Mendocino
My Gsu Portal
Dyi Urban Dictionary
Willkommen an der Uni Würzburg | WueStart
Secrets Exposed: How to Test for Mold Exposure in Your Blood!
Lesson 5 Homework 4.5 Answer Key
Okta Login Nordstrom
Used Auto Parts in Houston 77013 | LKQ Pick Your Part
786 Area Code -Get a Local Phone Number For Miami, Florida
2487872771
Nkey rollover - Hitta bästa priset på Prisjakt
Thrift Stores In Burlingame Ca
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5793

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.